Kustantajan raportointivelvollisuus: SUOMEN PAKKAUSKIERRÄTYS RINKI OY:lle

Hyvä Kustantaja,

pakkausten tuottajavastuu on yrityksille lakisääteinen velvoite. Vastuu on yrityksillä, jotka pakkaavat Suomessa tai maahantuovat Suomeen pakattuja tuotteita, ja joiden liikevaihto on vähintään 1 M€. Pakkaustiedot ilmoittaa se yritys, joka omistaa tuotteen sen pakkaushetkellä. Velvoitetuilla yrityksillä on raportointivelvollisuus Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:lle. Mikäli yrityksenne on velvollinen ilmoittamaan pakkaustiedot, suosittelemme Teitä tiedustelemaan asiasta suoraan Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:ltä. Tämä kannattaa tehdä hyvissä ajoin vuoden 2018 puolella, jotta voitte solmia heidän kanssaan sopimuksen pakkaustietojen ilmoittamisesta. Porvoon Kirjakeskus Oy ei ole sopimuksen osapuoli, eikä ole velvollinen ilmoittamaan Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:lle vuoden 2018 pakkaustietoja.

Jos yrityksenne on velvollinen ilmoittamaan pakkaustiedot, toimitamme pyynnöstänne teille tarvittavat tiedot. Tarvitsemme teiltä pyynnön pakkaustiedoista 15.1.2019 mennessä. Toimitamme tiedot teille, jotka teidän tulee edelleen ilmoittaa Rinki Oy:lle 28.2.2019 mennessä.

Suosittelemme, että selvitätte onko yrityksenne velvollinen raportoimaan pakkausmäärät hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta!

Lisätietietoa ja liittymisohjeen löydätte täältä: https://rinkiin.fi/yrityksille/

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Asiakaspalvelu
Sähköposti: info@rinkiin.fi
Puh. 09 6162 3500

Mukavaa joulunaikaa toivottaa
Porvoon Kirjakeskus Oy
Kustantajapalvelu
kustantajat@kirjakeskus.fi

Lataa (.pdf)